Sledování

Téma blogu: 

Sledování... pokud se těšíte na příspěvek z prostředí tajných agentur, tak vás zklamu. Sledování je funkce, která je tu ve své rozšířené podobě od nové verze webu. Dnes jsem si udělal čas na upgrade modulu, který se o tuto funkci stará. A přestože ani v této nové, zcela přepracované verzi, není ideální a má svoje chyby (především složitost nastavení), pomůže udržet přehled a ušetří čas častým návštěvníkům.

Sledování je funkce, která vám umožní mít přehled o webu, aniž byste museli pořád dokola otevírat a aktualizovat tyto stránky. Dnes má už témeř každý e-mail, někteří i několik (desítek) Směju se a tak je efektivnější sledovat právě tento jeden zdroj. Zvlášť když na tuto nudnou práci máme poštovní klienty.

Takže co to umí? Tato funkce každých 10 minut zkontroluje, jestli se v článcích nebo komentářích neobjevilo něco nového a zároveň zda o tyto novinky nestojí nějaký uživatel. Při správném nastavení vám pak přijde e-mail, že někdo něco napsal a vy se tak dozvíte autora i obsah, aniž byste museli někam klikat.

Jedna část nastavení se provádí u konkrétního článku, například u Návštěvní knihy je nahoře (pod textem, ale nad komentáři) odkaz na Sledování e-mailem. Po rozkliknutí se vám zobrazí Sledovat tuto stránku. U některých typů obsahu se může zobrazit i více možností, např. u nějaké události (třeba tábora Čimelic) si můžete vybrat, že chcete zasílat všechny události.

Teď ta složitější část. Ve vašem profilu máte nahoře v menu volbu Sledování. V "overview" je spousta dalších nastavení - dá se zde vybrat, že budete automaticky přihlášeni k odběru nového nebo upraveného obsahu či komentářům. Můžete si vybrat, jestli vám budou e-mailem chodit i vaše vlastní příspěvky nebo že nemají chodit jednotlivé e-maily, ale jeden souhrnný. Můžete nastavit, jak často se mají notifikace posílat a jestli chcete být informováni pouze o upravených článcích nebo i o komentářích.

Ta důležitější část se skrývá pod odkazem "Stránky", případně "Typy obsahu". Zde si můžete odškrtnout stránky nebo typ obsahu, jejichž sledování už nechcete.

Tak co vy na to, půjde to? Směju se

Komentáře

Jo zapomnel jsem... pokud

Jo zapomnel jsem... pokud narazite na nejakej problem tak mi napiste. Nebo pokud budete mit napad na zlepseni - ale muzu menit jen sablony e-mailu apod., kod upravovat nechci kvuli budoucim verzim.