Speciální program - seznam úkolů

Speciální program - seznam úkolů:

  1. Nevěříš, že by papírový kelímek dokázal udržet vodu? Přesvědč se o tom sám! Podle přiloženého návodu zkus vyrobit kelímek z papíru. Dokážeš se z něj napít? (Pozn.: pozor na protržení dna, raději s kelímkem manipuljte opatrně).
  2. Někde v těchto místech (foto_1, foto_2, foto_3, foto_4), kde trávíme často naše venkovní schůzky, je schovaná keška. Najdeš ji? Pro ty, kdo neznají: co je to keška?
  3. Dokážeš celý den nepít žádné sladké nápoje? Pozor počítá se i slazený čaj či mléko!
  4. Uzel dobrého skutku používáme jako ozdobný uzel pro nošení skautského šátku bez turbánku. Zároveň nám také slouží jako připomínka ke konání dobrých skutků. Zvládneš jej správně uvázat na svém šátku?
  5. Kondičku si můžeme v rámci mezí udržovat i doma v karanténě. Zkus pro sebe vymyslet nějakou rozcvičku - pamatuješ např. na naše rozcvičky z tábora? Nebo si můžeš najít nějaké jednoduché cvičení na internetu (např. zde). Dokážeš se takto pravidelně každé ráno protahovat alespoň jeden celý týden?
  6. Dlouho jsme neměli možnost podniknout žádnou víkendovou výpravu. Pamatuješ si ještě vůbec, jaké je to spát ve spacáku? Pokud máš možnost, zkus přespat pod širákem na zahradě (nebo na chatě), nebo aspoň u vás doma ve spacáku. Potrénuj si také balení spacáku zpět do pytle (hlavně světlušky a vlčata s tím tradičně bojují).
  7. I přes současné možnosti moderních komunikačních prostředků je bezesporu dobré umět napsat i klasický dopis. Víš, jak správně nadepsat obálku? Znáš vůbec svoji adresu? Dokážeš napsat a poslat pohled, nebo dopis nějakému svému kamarádovi, nebo jinému blízkému? Zkus to!
  8. Blíží se další státní svátek (8. 5.), víš proč je tento den významný? Zjisti víc informací, zeptej se rodičů, prarodičů, nebo se podívej na internet, či do učebnic dějepisu. Pro Písek je také významný den 5. 5. (do oslav tohoto dne se tradičně zapojují i skauti), věděl bys proč? Poznáš z jakého místa je pořízena tato fotografie? O jakou událost se na ní asi jedná?
  9. Šetřeme společně vodou - jako na táboře! Na jedno vyčištění zubů se v současnosti spotřebuje až 10 litrů vody! Zvládneš to jen s vodou v jednom hrnečku?
  10. Máme tu pro vás připravenou další kešku! Tentokrát se jedná o místo, které písečtí využívají např. pro organizování drakiád, nebo se zde tradičně chodí v zimě bobovat či sáňkovat. Jedná se o vrch s názvem začínající písmenem: -... (psáno v morseovce). Fotografie z místa: foto_1, foto_2. Hodně štěstí při odlovu!
  11. Pro změnu se tentokrát zkusíme naučit jeden velice praktický uzel (patří do skupiny základních uzlů, které by měl každý skaut umět uvázat). Uzlu se říká "rybářská spojka" (také někdy "autíčka" - nebo "sliding knot"). Jeho praktické využití nalezneme např. při spojování kluzkých lan stejné šíře, nebo např. při svazování dvou konců vlasce (odtud také název "rybářská spojka"). Uzel je to přitom velice jednoduchý (návod na jeho uvázání nalezneš zde). Zkus si ho uvázat, uvidíš sám, jak šikovný uzel to je (a jaká je sranda si s ním hrát). Uzel se nikdy nerozjede, dříve by se provaz přetrhl!

PřílohaVelikost
PDF icon papirovy_kelimek_na_vodu_postup.pdf188.79 KB
Image icon 02_01.jpg91.13 KB
Image icon 02_02.jpg118.16 KB
Image icon 02_03.jpg49.51 KB
Image icon 02_04.jpg95.8 KB
Image icon 08_01.png968.14 KB
Image icon 10_01.jpg44.08 KB
Image icon 10_02.jpg62 KB

Komentáře

Ahoj.

Ahoj.

Moc se Vám program povedl.

Jen je škoda že nikdo ještě nebyl u kešek.

Hezký den.

Míra Kleinmann