Pán Prstenů

Téma blogu: 

Celotáborová hra pro kluky... Pán prstenů

Všechno to započalo asi měsíc nebo dva před táborem, kdy společenstvo ve složení Gandalf (Svižník), Aragorn (Vlastimil), Legolas (Flámista), Gimli (Radovan), Boromir (Vše.), Frodo (Čip), Sam (Honzimil), Pipin (MichalS) obdrželi zprávu, že musí okamžitě vyrazit na cestu do Roklinky. Prsten s sebou. A tak nám začíná dlouhá pouť skrz celou Středozem.

Hned na začátku tábora se společenstvo vyplavilo na vodu a dopravili se tak do Roklinky. Po rozhodnutí, že prsten musí být zničen se rozhodli dopravit ho do Mordoru a tam vhodit do ohně hory osudu. Cestou v morii svedli bitvu se skřety, zachránili knihu Balina a poté přebrodili hobity přes nebezpečné vody. Hobiti se tak bezpečně dostali na druhou stranu a společenstvo pokračovalo do lesů Lothorien.
Již v táboře když jsme byli nachystaní se jít koupat k řece, zjistili jsme, že Pipin schází. Při zmínce, že poblíž se nachází skupinka Uruk-hai se ho vydali hledat po stopách které zanechal (trička, pásky, kraťasy apod). Když našli Pipina byl schovaný v magickém kruhu, zničený, raněný, rozmlácený. Společenstvo tedy muselo zakročit a pomocí magické knihy kterou jim dal Gandalf, postupně nosili informace Pipinovi do kruhu, který je luštil a prolomil tak bariéru. Konečně naásledovala koupel.
Spojenectví s Enty by se mohlo hodit a tak Pipin a celé společenstvo vyráží do lesů vzbudit stromy. A samozřejmě jak jinak než pořádným Rap Battlem? Porota složená z nejlepších Entů poslouchá battlující společenstvo a probouzí se z dlouhého spánku. Gandalfovi rými a jeho flow dokázal rozházet janom Sam a jeho show. Sam si odnáší krásné první místo z již druhého ročníku Rap Battle a Enti se probouzejí ze spánku.
Řinčení bubnů se ozívalo celým táborem, Uruk-hai táhnou na Helmův žleb. Společenstvo bylo svoláno a všichni se rychle přesunulo za hradby žlebu. Jen tak tak. Uruk-hai započali svůj útok agresivně a pomocí žebříků se dostávalo za jinak nedobytné hradby. Jediná možnost je svolat enty. Nadešel Pipinův čas a tak Pipin pobýhal po lese a sháněl pomoc, zatímco společenstvo odráželo nekonečné řady útočníků. Když byli hradby odpáleny bombou a vše vypadalo, vyrazila lesní spojenectví a armády nepřátel byly rozprášeny. Železný pas byl v oslabení a tak Gandalf zavelel útok. Pod věží Orthank svedl bitvu se Sarumanem, získal jeho hůl a tu bez prodleně zlomil. Sarumanův palantír ovšem zůstává bez povšimnutí ležet opodál.
Nedaleko v horách se nachází armády nemrtvích, kteří poslechnou jen pravého dědice trůnu. Aragorn se vydává pro pomoc nemrtvích. Však aby mu sloužili musí prokázet své schopnosti. Dvě armády (společenstvo proti nemrtvím) stojí proti sobě. Na každý tým jsou zde 4l Kofoly. Kdo vypije dřív, vyráží s kolcem k rybníku. Bitva to byla krutá. Pipin se nám hned na začátku utopil v bublinkách, Boromir chvílema myslel, že to půjde z něho ven, nakonec však společenstvo získalo dostatečnou výhodu a povedlo se jim vyrazit dříve. Během půl hodiny sme splnili pitný režim za dva dny. Má někdo žízeň?=)
Svolávání do bitvy. Minas Tirith zabral Mordor a nezbývá než ho zabrat zpět. Síla Mordoru je bohužel obrovská a tak společenstvo volá na pomoc tři odvážné skautku. Makačka, Verouš, Adina. Ze začátku trochu remcali, ale nakonec se ukázalo, že holky pozabíjeli víc skřetů a slonů než ostatní. Společenstvo zakládá tábor kousek od zdí Minas Tirith a vyraží prolomit první hradbu. Katapulty rozsekávají řady jejich vojsk, skřeti dorážejí ostatní. Nikdo však neustupoval. První hradba padla. Do pole vyrazil Olifant. Karta se obrátila. Společenstvo se začíná rozpadat. Po dlouhé a náročné době padá druhá hradba, Makačka zabíjí Olifanta. Třetí hradba je načata, ale to už v povzdálí je slyšet křik Pána Devítky. Nazgul. Agresivním útokem se ho povedlo vyřadit a tak padá i třetí hradba. Skautky úspěšně donášejí nemrtvé a Mordor utíká pryč. Vítězství je na naší straně!! Palantir, který ležel opět opodál zustává ležet bez povšimnutí. Chudák Gandalf.
Vyráží se do poslední velké bitvy. Je načase zatlačit na Mordor a zničit prsten. Přichází Faramir a rozdává úkoly. Skautky samozřejmě jdou taky. Bude to dlouhá a nebezpečná pouť. Faramir povede útok přímo na černou bránu, zatímco společenstvo se musí do Mordoru proplížit tajnou cestou, získat beranidlo a prorazit bránu. S sebou si vemte vše co si myslíte že budete potřebovat včetně jídla a pití. Do tábora přichází Glum. Zatím bez povšimnutí. Motá se sem a tam. Pořád si ho nikdo nevšímá. Nabízí tajnou cestu do Mordoru, pořád nic. Po chvíli Samovi dochází, že by ho teda asi mohli chytit a využít a tak už se plíží temným tunelem do neznáma. Dorážejí k Minas Morgul, kde se plahočí skrz potok aby je nespozoroval žádný z Nazgulu. Bezpečně se vyšplhali k Odulinu doupěti a teď už jenom musí získat její vejce. Však v kruhu, který ho chrání (průměr asi metr, dva) se nesmí nic dotknout země. Nakonec varábějí dřevěnou vydličku a dostali vejce ven. Glum rozdává hádanky a po úspěšném řešení se pokračuje v cestě za beranidlem. A skutečně. Je tu. Teď už jenom zničit bránu. Přesun beranidla byl narušen několika útoky, ale vše dobře dopadli. Před bránou si společenstvo pokecalo s podivínem co si řikal Sauronova ústa a hurá do bitvy! Tady padlo hodně zranění. Brána nakonec padla a Mordorská vojska se přesouvají do své bašty. Společenstvo dobývá strážní věž a pálí na Mordorská vojska. Přichází Balrog. Gandalf svedl bitvu jaká by se mohla zapsat do dějin středozemě (nemoh se trefit ani z jednoho metru Smích ) a Balrog byl nakonec tedy poražen. Bašta byla srovnána se zemí a Mordorem se line pokřik vítězství!! Ještě však není všemu konec.
Frodo přistupuje k plamenům hory osudu. Prsten se houpá na provázku. Celé společenstvo vše pozoruje s povzdálí. Frodo pouští prsten a čeká. Výbuch a ohnivá exploze. Světlo. Tma. Prach. Kouř. Ticho. Jeden prsten byl zničen. Společenstvo se rozchází.

Hru připravili Samičák, Doktor, Kanec
Dále spolupracovali Lucky, Me2d, Adam
Děkujeme všem zúčastněným, doufám, že se aspoň trochu líbilo.

Zde jsou obrázky původních karet úkolů, Samičák je ovšem obohatil ještě o pár dalších, takže jsme použili jeho verzi.

Aragorn
Boromir
Frodo
Gandalf
Gimli
Legolas
Pipin
Sam

Komentáře

Esli autor souhlasí,

Esli autor souhlasí, poslala bych to jako článek do novin - ideálně s nějakou pěknou foto. Okurková sezóna, měli by to vydat. Zítra v 12 mají uzávěrku a ve středu to vyjde...

Dobry. Pro noviny by to

Dobry. Pro noviny by to chtelo jazykove korekce (vcetne oznaceni mist velkym pismenem - morie, zleb, hora osudu, ...). Udelal bych to, ale dochazi sily a mmt nejsem ve forme. Kdyby to stacilo, tak bych to zvladnul behem par dni. I kdyz vic by se na to asi hodila treba Sarka Směju se

Jj klidne to poslat

Jj klidne to poslat muzes=)
ja zejtra odjizdim, takze se na net dostanu mozna az ve ctvrtek...