Operace D.U.H.A.

Téma blogu: 

Operace

D.U.H.A.

Akce uspořádána Mozkem (snad natřikrát). Musela být prý řádně zredukovaná, jelikož byl nízký počet zúčastněných. Skoro škoda, že se na jeho akce nechodí dívat víc lidí. Příští rok samozřejmě můžete očekávat další;-)

16:45
Čekám na nádraží. Silné údery kapek deště mi buší do hlavy. Vlakové nádraží zeje prázdnotou. Kde sem se tu vlastně vzal? Nedávno mi přišel e-mail, že se hledá několik dobrovolníků na prozkoumání blízkého terénu a vyzjištění několika záhad. Podmínky byly následovné: npasat dvě básně o deseti verších a obléci se do jedné ze tří barev (červená, modrá zelená). Byl jsem v modrém. A to už vidím přicházet mé společníky. Xšiltoso (modrá), Radim (červená), Kajínek (červená) a Sushi (zelená). Zavolali jsme tedy na telefoní číslo, které nám má poskytnout další informace a operace se rozjela na plný úvazek. Náš první úkol byl obstarat si jízenku ukrytou pod heslem "duha" a dojet na stanici.
17:07
Zjišťujeme, že náš vlak do Týna nad Vltavou má jemné zpoždění. Volný čas sme tedy zatím trávili více méně psychyckým připravováním na následující akci.
18:20
Zasekli jsme se v Číčenicích, kde náš přípoj má samozřejmě další zpoždění. Cesta vlakem sem proběhla úplně normálně, zavládl trochu "rasismus" co se barev týče, zjistili sme, že suchozemští skauti jsou evolučně vejš než vodáci, ovšem nad námi jsou pak brouci, ještěrky, plazy..... Xšilt si dal svůj namodro obarvený řízek, který působil takřka plesnivě a tak většine lidí se dala do ústraní, skoro jako by chtěli zvracet...
20:15
Dorazili jsme do Tejna. Nejprve se zahrál klasický čáp ztratil čepičku, poté jsme šli vyzvídat u partičky místních, kolik věcí dané barvy mají (modrá vyhrála Mrk ) Když jsme měli splněno, vydali jsme se směrem po velmi netradičních šipkách až na dětské hřiště, kde jsme dostali ping pongový míček s úkolem předávat si ho celou cestu až na soutok. Situace se nám zkomplikovala deštěm a tady námi špatně zvolenou odoučkou, tudíž, skončili sme v džungli.
21:00
Jsme uprostřed nějakého roští. V neskutečném kopci. Je vidět asi jenom na 2 metry dopředu, prší, je mokro, máme bláto v botech a jediná cesta vede nahoru přes nějakou skálu. I přes návrhy typu: "Kašlete na ping pong, zabijem se i bez něj" jsme ho dostali až nahoru. Ovšem za cenu dvou drsných pádů Xšilta a Kajínka, kteří prostě a jednoduše sjeli ze srázu.
23:30
Bloudíme ve vesnici a dozvídáme se, že soutok je tak trochu úplně jinde. Nakonec se tam ale dostamen a Mozek nám rozdává šifry. Jak jinak než, že další cesta vede přes vodu. Dobrejch pár kolimetrů po proudu do malé zapadlé vesničky.
02:00
Doplouváme do vesničky. Cesta po řece byla krásně klidná a kolébavá. Doprovázena skvělou debatou na nejrůznější témata (včetně mafie) apod...
02:15
Po cestě sbíráme obálky. Je jich pět a jsou na místech, kde psi nejraději značkují. Xšilt bez problému našel všechny (že by nám něco tajil? Smích )Šifra vevnitř nám prorazuje, že další indicii má pro nás jeden moudrý pán ve vesnici. Teď už jenom zazvonit na ty správný dveře.
02:30
Další indicii máme a vydáváme se k rybníku za Albrechtice. Začíná už vládnout únava a pomalu se spekuluje, kde teda jako budem spat? Chvátáme, Sushi krájí chleba za chůze, Xšilt taky ale nejde mu to.
03:00
U rybníka na dva dobrovolníky čeká ne zrovna lákavý úkol. Na hladině vody je několik flašek s další indicií a vody je tam po bradu. Xšilt a Kajínek se obětovali a brodili se za naši spásu. Prej je to docela probralo, zatímco my ostatní jsme už docela slušně odpadávali. Indicii sme řešili dost dlouhou dobu. Nakonec nás poslala k dalšímu rybníku, který byl vzdálen 7km a měli jsme na to 30min.
04:30
Snažili jsme se, ale termín jsme nestihli. U rybníka na nás čekal oheň a nějací tři spisovatelé. Každý odříkal své basně a my za to dostali záchodové mejdlo. Co s nim? Strom, který voní jako naše mejdlo má další indicii. A tak sme očuchávali stromy.
05:30
Další cesta směřuje na Jarník. A tak se vyrážíme. Únava už upadá. Veškeré myšlenky na spánek jsme již vzdali.
07:45
Jsme na Jarníku. Mozek oznámil, že zde bude poslední disciplína. Já jen tak navrhnul, že bysme mohli běhat nahoru a dolů na čas. Netrvalo dlouho...3...2...1...start! Xšilt si kapku pohnul se zádama a ještě ke všemu nahoře nebyl žádnej výhled. Byla mlha.
08:15
Odebrali jsme se na Živec a z Živce rovnou do skauťáku. Tady jsme si popovídali o "hodně zredukované" (jak řekl Mozek) hře a pustili se do malování velkého obrázku na téma: "Co se mi ve hře (ne)líbilo". Obraz hotov a my byli pozváni na finální snídani duhy. Snídaně byla rozdělená do tří fází (červená, modrá, zelená) a každý stůl měl co nabídnout. Sushi mimo jiné vyhrála nejvěrněji barevný kostým - zelená (tričko, šátek, čapka, bejrle, naušnice, řetízek, náramek, ponošky, kraťasy, bunda, spodní prádlo, batoh, penál, propisky, papír, pití)
11:00
Ukončení celé akce.

Komentáře